Week 1 & 2

Eerste twee weken zitten erop! Ik heb ontzettend veel gedaan, en gezien hier in Kawasaki en in Tokyo! Eerste week ben ik het vooral rustig aan gedaan om bij te komen van de jetlag en om de omgeving rond mijn appartement te ontdekken!


Don Quijote winkel, 3 verdiepingen waar je bijna alles kan kopen. Op de 2de verdieping zit zelfs een supermarkt!

Maandag en dinsdag ben ik vooral vlak bij mijn appartement gebleven hier in Mizonokuchi. Boodschappen doe ik bij Don Quijote (hierboven) of bij de Maruetsu (hieronder) dichtbij.

Maruetsu supermarkt, ongeveer 1 minuut lopen van mijn kamer.

Ook zijn er door heel de stad overal ‘convenience stores’ te vinden. Dit zijn kleine supermarktjes die 24/7 open zijn. Daarnaast zijn er ook overal drink automaten, in bijna elke straat staat er wel minimaal één. Om ook maar ergens te komen buiten Mizonokuchi gebruik ik het openbaar vervoer. Mizonokuchi station is ongeveer 10 minuten lopen en ik kan vanuit daar naar Tokyo reizen!

Mizonokuchi station in de nacht.

Vrijdag ben ik naar Roppongi Hills gegaan, hier was een presentatie van werk en heb ik collega’s ontmoet. Het was in de Google kantoren 43 hoog midden in Tokyo, in het Mori gebouw.

Het Mori gebouw en het uitzicht vanuit Google!

De tweede week ben ik begonnen met werken, het is ongeveer 50 minuten reizen van waar ik woon. Ik reis wel in de spits, dus het is ongelofelijk druk. Zeker op mijn overstap bij Shibuya station, het drukste station in hier in Japan.

Zover heb ik het erg naar mijn zin op werk!


Dit is het gebouw waar ik werk, ongeveer 5 minuten lopen vanuit Ebisu station (1 halte verwijdert van Shibuya station).